Електронске књиге

Kobson

IP: 18.204.48.64, N/A

EBSCO eBook

О сервису

EBSCO eBook Academic Collection обухвата преко 150.000 наслова из свих области. Претрага колекције може се изршити на неколико начина: основна претрага преко поља за претрагу, напредна претрага на основу имена аутора, наслова, језика и слично, и на основу категорије, односно предмета. Омогућен је преглед текста по поглављима, преузимање текста, аутоматско цитирање и избор стила цитирања (MLA, APA и др.), преглед садржаја и релевантне странице из е-књиге.

Препоручује се отварање личног налога (Create a new Account) који пружа низ погодности: прављење сопствене "полице" књига (My EBSCOhost Folder), памћење обележеног текста и унетих коментара, обележавање одређене странице и слање електронском поштом, штампање и чување странице у различитим форматима. Приликом отварања налога неопходно је пријавити комерцијалну e-mail адресу (gmail, yahoo, hotmail...).

Преко личног налога e-књиге се могу преузети на одређени период (Download Offline), али је потребно да се инсталира програм Adobe Digital (краће упутство за преузимање књига).